Donderdagnamiddag 26 Maart 2009

Nu we hier op Islay de kans hebben om whisky's te proeven op locaties die thuis niet voorhanden zijn, moet je die gelegenheden ten volle benutten. Zo is het idee er gekomen om een tasting te organiseren op de historische site van Finlaggan, de vroegere zetel van The Lord Of The Isles. De inschrijvingen voor deze tasting kwamen dan ook vlot binnen.

 

Gelukkig bezit onze cottage een broodtrommel die multifunctioneel kan gebruikt worden. Ook een pak Highland Spring Water beland in de bagageruimte and off we go...

 

 

foto's: Dirk

 

 

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto's: Dirk

 

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

 

Het wordt een onvergetelijke tasting. We hebben deze plek voor ons alleen, ver weg van alles en iedereen. 

Binnenin de kapel, of wat daar nog van over blijft, vinden we beschutting voor de strakke koude wind die hier over de vallei en het loch vrij spel heeft. Zo is het aangenaam vertoeven. De broodtrommel helpt daarbij. Er is  de 38 jaar oude Bunnahabhain van Duncan Taylor en de Port Ellen 7th release die in de kapel worden geofferd. 

 

Van gebrek aan inspiratie heeft onze clubdichter J'O weinig last. Hij tovert een gedicht te voorschijn waarvan de inkt nog niet droog is.

foto: Werner

foto: Dirk

 

 

 

 

 

 

J'O

foto: Dirk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto's: Werner

 

 

 

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

 

Na de kapel gaan we naar de Great Hall , daar waar in de 12e eeuw ook al festiviteiten en sociaal vermaak waren terug te vinden.

Omdat het binnen kouder is dan buiten, zetten we onze tasting buiten verder.

Peter opent zijn meegebrachte 26 jaar oude Port Ellen, gedistilleerd in 1982. Dit is de nieuwe van Old Malt Cask (Douglas Laing), gebotteld voor Daily Dram.

foto's: Werner

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

 

foto: Dirk

foto: Werner

 

 

 

 

 

 

foto: Dirk